הדמיה מול מציאות
הרבה אנשים שואלים אותי עד כמה ההדמיות הפוטו-ריאליסטיות של אדריכלות ועיצוב פנים אמינות? אובכן לשם כך אני כותב את המאמר הזה.
כמו שידוע כיום כל חברות הפיתוח כמו חברות סמרטפונים, מכוניות, וחברות גדולות אחרות של פיתוח מוצר ראשית עובדים על קונספט, הדמיה, תכנון ועוד כך גם אני עובד כשאני מתכנן מוצר ואו פרויקט. נשאלת השאלה של אמינות ההדמיה מול המציאות האם ואו עד כמה ניתן להאמין למה שרואים? לכן צרפתי 2 תמונות בסיסיות על מנת שניתן יהיה להבחין בין הדמיה למציאות ומה ניתן להפיק מכל זה. אז ככה: כשאני מראה הדמיה ללקוחות שלי אני כמובן מראה את הרעיון העיצובי ומסביר שאם לא יעשו שינויים בדרך אז רב הסיכויים שיקבלו את מה שרואים מבחינה תכנונית, לגבי גוונים וצבעים יש לקחת בחשבון שיהיו שינויים בהתאם לחומר הנבחר לדוגמא: כמו שניתן להבחין בתמונות השתמשנו בפרקט טבעי מה שאומר שהטקסטורה של כל יחידה לא תהיה זהה לאחרת וגם הגוונים ישתנו בהתאם, יחד עם זאת עדיין ההדמיה תורמת לכך שניתן להבחין בסוג החומר ומיקומו. באותה דרך ההדמיה תורמת לכך שהלקוח יכול בתמונה אחת להבין את הרעיון שעליו מדבר המעצב ואם מעוניין בשינוי כבר בשלבי התכנון ניתן יהיה לשנות זאת וכך גם לחסוך הרבה אי הבנות, כספים וזמן.
אני עובד עם הדמיות שאני מבצע ומתכנן כל פרט ופרט בעצמי וכך גם בדרך פותר בעיות הרכבה ותכנון שיכולות לצוץ בהמשך התהליך, כאשר אני שותל בהדמיה את הטקסטורה המקורית שרוכש הלקוח בבחירת חומרי הגמר, ריהוט ועוד כך גם ההדמיה תצא מדויקת יותר למציאות.
חשוב מאוד גם להבין שאם לעבוד עם הדמיות AI (בינה מלאכותית) אז פה אתם עלולים לקבל הרבה הפתעות לא נעימות בהמשך עקב כך שמה שאתם תקבלו זה נטו תמונה יפה ולא מעבר לכך.
בהדמיות שאני מבצע הכל נמדד ונבנה על הס"מ וממש מדויק ותואם למציאות, כך שבכל רגע נתון אני אפילו יכול למדוד ולבדוק כל דבר שתכננתי במדויק.